“Wanneer je groeit, groeit alles om je heen met je mee”

Dat is waarom gezinscoaching werkt. Jij doet het (harde) werk en je gezin verandert met je mee.

Werkwijze

Aan de hand van creatieve en speelse opdrachten ontdekken we wat jullie nodig hebben om jullie problemen aan te pakken. We zorgen er voor dat jullie weer met elkaar in verbinding komen en blijven. Jullie oefenen met echt naar elkaar luisteren.

We bespreken vragen als: Wat doen jullie nu? Hoe zou je het anders willen? Wat heb je allemaal al geprobeerd? Wat werkt al goed? Wat zou er nog beter kunnen? Elke sessie is gericht op succes. Je leert om de ervaringen uit de coaching te gebruiken om problemen aan te pakken. Dit doen we allemaal in de vertrouwdheid van jullie eigen huis. Deze aanpak zorgt er voor dat jullie als gezin weer van elkaar gaan genieten.

Ik werk bij voorkeur met het hele gezin samen. Uit onderzoek en mijn eigen ervaring is gebleken dat het, het succes van de coaching enorm ten goede komt wanneer ouders en kinderen samen werken aan de uitdagingen die er spelen. Wanneer de wens er is kan er natuurlijk ook gekozen worden om ouder(s) of kind alleen een sessie of traject te laten volgen.

Als gezinscoach en creatief therapeut werk ik oplossingsgericht en volgens de geweldloze communicatie. Als je hier meer over wilt weten ligt ik dit graag toe in een gesprek.

Kennismaking en intake

Elk coaching- of therapietraject wordt gestart met een telefonische kennismaking van 30 minuten. In dit eerste oriënterend gesprek, kun je al je vragen stellen en een aantal vragen van mij verwachten om de uitdagingen die spelen, je wensen en de best passende aanpak duidelijk te krijgen.

Als het goed voelt, dan volgt er een digitale vragenlijst en intake. Met deze vragen zorgen we ervoor dat jullie hulpvraag helder is voor mij en we meteen aan de slag kunnen bij de eerste ontmoeting.

Behandeltraject

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de coaching en therapie. We kijken samen wat het beste aansluit op de problemen die er spelen en jullie wensen. We zullen vooraf de dagen en tijd van de de sessies inplannen, dit zorgt voor continuïteit, een belangrijk onderdeel voor een succesvol traject.

Hoe vaak we afspreken ligt aan een aantal factoren; o.a. de problemen die er spelen en welke werkwijze hier het beste op aansluit.

Tenzij anders besproken kom ik aan huis. Gezinscoaching werkt het beste op de plek waar het gezin thuis is.

In de eerste sessie zal ik iedereen vragen wat zij willen veranderen en met de coaching willen bereiken. Iedereen komt aan bod, ook de jongere kinderen doen actief mee.

Het aanbod

Het Groei-Traject;

“Alles wat je aandacht geeft groeit”

Om jullie uitdagingen aan te pakken zijn drie dingen belangrijk:

  • Verbinding: Luister goed naar jezelf en naar elkaar.
  • Open en eerlijke communicatie: Begrijp jezelf en elkaar goed.
  • Samenwerking: ervaar je dat je als gezin boven alles een team bent en ieder daar een rol in heeft.

Tijdens de 5 sessies van het groeiprogramma gaan we hiermee aan de slag. We ontdekken wat jullie echt nodig hebben, vinden manieren om te verbinden en problemen op te lossen. Ook zorgen leuke activiteiten ervoor dat jullie op een prettige en veilige manier dichter bij elkaar komen!

Gezins-APK;

“Waarom moeilijk doen als het samen kan?”

Dit is een bijzondere verbindende sessie met het hele gezin.
Vaak raken we elkaar een beetje kwijt in de drukte van de dag.
Om weer met elkaar in contact te komen krijgt iedereen een kans om zijn wensen voor een nog fijner gezinsleven uit te spreken.
Met creatieve en speelse opdrachten gaan jullie gaan daarmee aan de slag, zodat jullie ook na de coaching hier van kunnen blijven genieten.
Deze open gesprekken zijn voor veel gezinnen een nieuwe beleving en leiden snel tot meer verbondenheid en begrip en verminderen daarmee de dagelijkse frustraties!

Creatieve Therapie Beeldend

“Art is the bridge between our inner world and the outer world”

Creatieve therapie is een manier waarbij je via kunst jezelf kunt uitdrukken en beter begrijpen. Je gebruikt materialen zoals verf of klei om te laten zien wat je hebt meegemaakt en hoe dit je heeft beïnvloed. Soms is het lastig om te praten over moeilijke dingen die je hebt meegemaakt. Creatieve therapie helpt je om je gevoelens te uiten zonder woorden. Het gaat erom dat je iets doet en voelt in plaats van erover na te denken.

Deze soort therapie kan door iedereen gebruikt worden, ongeacht je cultuur of hoe oud je bent. Je hoeft ook niet goed te zijn in kunst of creatief te zijn.

Naast mijn werk bij mijn eigen praktijk werk ik ook bij FamilySupporters in Amsterdam. Hier behandel ik vooral kinderen. Ik gebruik vaak Affect Regulerende Vaktherapie (ArVT). Dit is een therapie voor kinderen, jongeren en volwassenen die moeilijk gedrag vertonen voortkomend uit een verstoord verlopen emotionele en mentale ontwikkeling. ArVT doe je meestal alleen, maar we werken altijd samen met opvoeders, begeleiders en leraren. Wil je meer weten over hoe je iemand kunt aanmelden bij FamilySupporters, neem dan gerust contact op.

Kosten

Kennismaking; telefonisch
afspraak à 30 min.
Gratis
Groeitraject; 5 sessies à 60 min.EUR 380,-*
Gezins-APK; 1 sessie à 90 min.EUR 120,-*
Creatieve therapie; 1 sessie a 60 min.EUR 90,-**

*Alle tarieven zijn exclusief BTW á 21% en inclusief reiskosten voor huisbezoeken binnen Amsterdam. Daarbuiten worden reistijd en reiskosten berekend á EUR 35,- per uur excl. BTW á 21%.

Gemaakte afspraken worden in rekening gebracht tenzij de afspraak minimaal 24 uur van tevoren telefonisch werd afgezegd.

** Klik hier voor meer informatie over vergoedingen van creatieve therapie.