“Wanneer je groeit, groeit alles om je heen met je mee”

Dat is waarom gezinscoaching werkt. Jij doet het (harde) werk, en je gezin verandert met je mee.

Werkwijze

We werken in de vertrouwdheid van jullie eigen huis aan weer met jezelf en de ander in verbinding komen. Door echt naar elkaar te luisteren en aan de hand van creatieve en speelse opdrachten ontdekken we wat jullie nodig hebben en zorgen we dat jullie dit ook bereiken. Deze aanpak  zorgt er voor dat jullie als gezin weer van elkaar gaan genieten.

Ik werk bij voorkeur met de ouder(s)/opvoeder(s) of met de ouder(s)/opvoeder(s) en kind(eren) samen. Uit onderzoek en mijn eigen ervaring is namelijk gebleken dat dit het succes van de coaching enorm ten goede komt wanneer het hele gezin meewerkt aan de uitdagingen die jullie of jullie kinderen tegen komen. Bij uitzondering kan er gekozen worden om kind(eren) zonder volwassenen een sessie of traject te laten volgen.

We bespreken vragen als: Wat doen jullie nu? Hoe zou je het anders willen? Wat heb je allemaal al geprobeerd? Wat werkt al goed? Wat zou er nog beter kunnen? Elke sessie is gericht op succes. Je leert om de ervaringen uit de coaching te gebruiken om problemen aan te pakken.

Sessies zijn aan huis. Mocht er een voorkeur zijn toch buiten de deur af te spreken kan dit natuurlijk worden afgestemd.

Als gezinscoach en creatief therapeut werk ik oplossingsgericht en volgens de geweldloze communicatie. Als je hier meer over wilt weten ligt ik dit graag toe in een gespek.

Kennismaking en intake

Elk coaching of therapie wordt gestart met een telefonische kennismaking en een digitale intake.

In dit eerste oriënterend gesprek, kun je al je vragen stellen en een aantal vragen van mij verwachten om de uitdagingen die spelen, je wensen en de best passende aanpak duidelijk te krijgen. Elk aanbod start altijd met een kennismaking.

Als het goed voelt, dan volgt er een digitale vragenlijst, met deze vragen zorgen we ervoor dat jullie hulpvraag helder is voor mij en we meteen aan de slag kunnen bij de eerste ontmoeting.

Telefonisch gesprek van 30 minuten

Coachingstraject

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de coaching en therapie. We kijken samen wat het beste aansluit op jullie wensen en de problemen die er spelen. Vervolgens zullen we vooraf de dag en tijd van de de sessies inplannen. Dit zorgt voor continuïteit, een belangrijk element voor een succesvol traject.

Tenzij anders besproken kom ik aan huis. Gezinscoaching werkt het beste op de plek waar het gezin thuis is. In een eerste sessie komt iedereen aan bod, ook de jongste kinderen doen actief mee. Tijdens deze bijeenkomst krijgt ieder voor zich de ruimte om te vertellen wat zij met de coaching willen bereiken.

Hoe vaak spreken we af?

Dit ligt aan een aantal factoren, de problemen die er spelen en ook de financiële mogelijkheden.

Het aanbod

Gezins-APK; “Waarom moeilijk doen als het samen kan?”

Een sessie met het hele gezin. Iedereen komt aan bod om zijn wensen voor verbetering uit te spreken. Jullie gaan aan de slag om deze tot acties om te zetten.

Deze open gesprekken zijn voor veel gezinnen een nieuwe beleving en leiden snel tot meer verbondenheid en begrip.

1 Sessie van 90 minuten

Groei-Traject; “Alles wat je aandacht geeft groeit”

In het groeitraject onderzoeken we in 5 praktische sessies de wensen en behoeften die achter de problemen liggen, gaan we opzoek naar verbinding en oplossingen en zullen concrete acties je dichter bij jezelf en elkaar brengen, om zo gelukkiger met elkaar verder te gaan.

Dit zijn sessies voor het gezin samen of individueel door de opvoeder of het kind.

5 Sessies van 60 minuten

Imperfect is Perfect sessie; “Op zoek naar de schoonheid van imperfectie”

Een sessie voor de opvoeder(s) of kind alleen. Stop met streven naar perfectie en start met leren van de imperfecties. Hier focusses we op wat je wel kunt en hoe je dit kan gebruiken om je beter te voelen, beter te communiceren en meer te genieten.

Kan aanvullend op een Gezins-APK, Groeitraject of E-coaching geboekt worden of op zichzelf.

1 Sessie van 60 minuten

E-coaching; “Weinig tijd is geen excuus”

Bij minder complexe vragen of weinig tijd is het soms voldoende om samen te sparren en handvatten aangereikt te krijgen. Deze gesprekken verlopen via email of video.

Afhankelijk van de hulpvraag

Schrijftherapie; “A word after a word after a word is power”

in ontwikkeling

Intensief therapietraject per email over een periode van 2 weken.

Kosten

Kennismaking; telefonisch
afspraak à 30 min.
Gratis
Gezins-APK; 1 sessie à 90 min.EUR 115,-*
Groeitraject; 5 sessies à 60 min. EUR 380,-*
Imperfect is perfect; 1 sessie
à 60 min
EUR 80,-*
E-coaching; per contactEUR 15,-
Schrijftherapie; een digitaal
intensief therapietraject
van 6 opdrachten over een periodevan 2 weken.
EUR 325,-

*Alle tarieven zijn exclusief BTW á 21% en inclusief reiskosten voor huisbezoeken binnen Amsterdam. Daarbuiten worden reistijd en reiskosten berekend á EUR 35,- per uur excl. BTW á 21%. Gemaakte afspraken worden in rekening gebracht tenzij de afspraak minimaal 24 uur van tevoren telefonisch werd afgezegd.

Contract

In het contract zullen we na de kennismaking vastleggen voor welke werkwijze gekozen is, met welke frequentie we afspreken, de bijbehorende kosten, wat je van mij als coach kan verwachten en wat er nodig is voor een succesvolle coaching.

Bereikbaarheid en Beschikbaarheid

Wabi Sabi coach is telefonisch en per mail bereikbaar. Afspraken kunnen op onderstaande uren en dagen worden ingepland.

DagOchtend
08.30-12.30
Middag
13.00-17.00
Avond
19.00-21.00
Ma.geslotenbezet*gesloten
Di.vrijvrijbezet*
Woe.geslotengeslotengesloten
Do.vrijvrijbezet*
Vrij.vrijbezet*gesloten
Zat.bezet*geslotengesloten
Zo.geslotengeslotengesloten

*Deze tijden komen mogelijk weer beschikbaar. Neem contact op wanneer je de beschikbaarheid wilt controleren.

Vergoedingen

Afhankelijk van de hulpvraag kan er besloten worden een creatieve therapie- of een coachingstraject te starten. Voor beide gelden verschillende mogelijkheden tot vergoeding:

Vergoedingen bij creatieve therapie

Via ziektekostenverzekeraars

Vaktherapie wordt soms vanuit de basis zorgverzekering onder de noemer “Basis-” of “Specialistische geestelijke gezondheidszorg” (GGZ) vergoed. In andere gevallen zal de vergoeding vallen onder alternatieve/complementaire geneeswijzen of alternatieve zorg. Deze zorgvorm wordt alleen vanuit de aanvullende zorgverzekering vergoed. De zorgwijzer geeft een overzicht van de maatschappijen die creatieve therapie (ook beeldende- of vaktherapie genoemd) vergoeden. Neem ook contact op met de zorgverzekeraar om dit zeker te stellen.

Vergoedingen bij coaching en creatieve therapie

Via de werkgever

Bij aanmelding via de bedrijfsarts wordt vergoed via de wet voor arbeidsgehandicapten. Als free-lancer of zelfstandige zijn de kosten financieel aftrekbaar als beroepskosten onder de noemer ‘coaching’ of ‘communicatietraining’.

Zelf de coaching betalen

Je kan er voor kiezen om de coaching zelf te betalen en hiermee administratie en tijdverlies te beperken. Houdt er dan rekening mee dat de investering die je in je gezin maakt kan variëren in kosten. Soms is een enkele sessie voldoende om een nieuwe start te maken, soms is de behoefte meerdere sessies met elkaar te zitten. Na het kennismakingsgesprek kan hier een schatting over gemaakt worden. Facturen voor de afgenomen sessie(s) worden aan het einde van iedere maand verstuurd.

Via het UWV

Als je een uitkering ontvangt, dan kun je bij de uitkeringsinstantie (UWV) informeren naar de beschikbare financiële middelen ten behoeve van je herstel en reïntegratie. Je kunt met je UWV een Individuele Reïntegratie Overeenkomst sluiten. Daarmee stelt het UWV een budget aan je beschikbaar waarmee je je coachingstraject geheel of gedeeltelijk kunt betalen. Kijk voor meer informatie op de site van het UWV.

E-coaching

Voor e-coaching zijn geen vergoedingen beschikbaar.