Wabi Sabi Coach staat voor mijn liefde voor imperfectie

Juist in deze imperfecties kan ik het menselijke en unieke terug te vinden. Het laat me zien waarvan we hebben geleerd en nog van kunnen leren en vormt ons tot wie we zijn. De mooiste uitleg voor de uitdrukking Wabi Sabi vond ik zelf in het boek van Beth Kempton[1]:

Wabi Sabi staat voor een kostbare voorraad van wijsheid die stilte, harmonie, schoonheid en imperfectie waardeert, en onze veerkracht kan versterken als we worden geconfronteerd met problemen van vandaag de dag. Wat nog belangrijker is, is dat het accepteren van imperfectie niet hoeft te betekenen dat je je standaard verlaagt of het ergens bij laat zitten. Het betekent dat je jezelf niet veroordeelt om wie je bent; perfect imperfect, tegelijkertijd uniek en net als ieder ander. Eenvoudig gezegd geeft Wabi Sabi je toestemming om jezelf te zijn. Je wordt aangemoedigd om je best te doen, maar niet om jezelf ziek te maken door het onbereikbare doel van perfectie na te jagen. Wabi Sabi zegt tegen je dat je zachtjes moet ontspannen, langzamer aan moet doen en van je leven moet genieten. De leer laat je ook zien dat schoonheid op de meest onwaarschijnlijke plekken gevonden kan worden, waardoor elke dag een toegangspoort naar vreugde wordt.”
 

Zelf worstel ik met perfectionisme en heb ik heel dicht bij een burn-out gestaan. Ik geniet van hard werken en succes. Wabi Sabi en de geweldloze communicatie helpen mij om daarbij meer te focussen op het proces en minder op het eindresultaat. Het ondersteund mij meer te genieten van de weg ergens heen en minder te richten op de overtuigingen die ik heb over hoe iets hoort te zijn. Het dwingt mij beter op te merken wat ik nodig heb om gelukkig en gezond te zijn en te zorgen dat ik dit krijg. En het leidt er toe dat ik alle perfecte imperfecties van mijn gezin kan omarmen, zonder dat we stoppen met samen groeien. Dit is een dagelijks proces binnen ons gezin, waar iedereen zijn eigen behoeften probeert te vervullen. Wabi Sabi coach kan ook jouw gezin helpen op een fijne manier behoeften te bespreken en ruimte te maken deze te vervullen. Ontdek welk coaching- of therapieaanbod het beste bij jou en je gezin past: mijn werkwijze.

Met de start van Wabi Sabi Coach, kwam mijn wens uit om zo veel mogelijk mensen weer met zichzelf en hun gezin in verbinding te brengen.”

Als dochter van een Franse vader en Nederlandse moeder groei ik op tussen twee culturen. Mijn jeugd breng ik door op internationale scholen in binnen en buitenland. Ik ben vol energie om een verschil te maken in de levens van kinderen. In 2001 start ik als de jongste medewerker van de Kindertelefoon. Tijdens de jaren dat ik hier werk leer ik praten met kinderen van alle leeftijden over onderwerpen die je als volwassene nooit zo recht door zee bespreekt. Denk hierbij aan thema’s als pesten, echtscheiding en seksualiteit. Ik ervaar hoe dit leidt tot eerlijke en open gesprekken, waar kinderen zich veilig voelen om hun vragen en zorgen te delen. Mijn wens om zo veel mogelijk kinderen te begeleiden op hun weg naar een gelukkig leven leid mij naar de opleiding Creatieve Therapie Beeldend aan de Hoge School van Utrecht. Tijdens en na het behalen van mijn bachelor werk ik in asielzoekerscentra, een medisch kinderdagverblijf en een residentiële jeugdinstelling. Een aanbod om in de commerciële sector aan de slag te gaan bij de de webgigant Booking.com, brengt me vervolgens 9 jaar lang een heel andere leerschool; als eindverantwoordelijke van evenementen van tot wel 7000 bezoekers, beleef ik het plezier van creatie, een team coachen en de snelheid en aantrekkingskracht van de innovatieve e-commercie. Na de geboorte van mijn dochter, word ik geconfronteerd met de uitdagingen van het combineren van een drukke baan en een gezin. Inmiddels is mijn overtuiging ontstaan dat ik meer kinderen succesvol kan helpen, wanneer ik hun ouders ondersteun. Ik wil deze ervaring en kennis met anderen delen en besluit terug naar mijn basis te gaan. In 2016 rond ik de post-hbo opleiding gezins-en opvoedcoaching succesvol af, werk ik 10 dagen in een vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Lesbos en volg ik een verdiepingscursus in de Geweldloze Communicatie. Dit draagt allemaal bij aan het ontstaan van Wabi Sabi Coach in Amsterdam.

Shanna Le Double
Coach, therapeut, partner, moeder, dochter, vriendin

[1] B. Kempton; Wabi Sabi – De japanse wijsheid voor een perfect imperfect leven, 2018